Esittely

Yleistietoja:

Ammatti sairaanhoitaja

Syntymäaika ja -paikka 26.6.1986 Mäntsälä

Kotikunta 1988-> Kuusamo

Vanhemmat Lea ja Jouko Hokkanen

Sisarukset Marko, Milja ja Tero

Vaalipiiri Oulun vaalipiiri

Pieneen ydinperheeseeni kuuluu 10-vuotias Aada-tytär ja Luna-koira. Olemme aktiivinen perhe, harrastamme paljon liikuntaa. Aada harrastaa muodostelmatanssia. Käymme yhdessä uimassa ja lenkillä. Isovanhemmat auttavat usein Aadan hoidossa ja harrastuksiin viemisessä. Minulla on myös sisko ja kaksi veljeä, minä olen nuorin.

Liikun vapaa-ajalla paljon; pelaan jääkiekkoa, käyn kuntosalilla kun ehdin ja ulkoilen Lunan kanssa päivittäin. Luonnossa liikkuminen on hyvää vastapainoa työlle ja politiikalle, tunturien ja metsien keskellä rauhoittuu sekä keho että mieli. Entisten opiskelukavereiden kanssa käymme säännöllisesti mökkeilemässä Lapissa.

Olen ollut työelämässä mukana vuodesta 2005. Lukioaikana tein osa-aikatöitä pelinhoitajana. Asuin jonkin aikaa pääkaupunkiseudulla tehden pelinhoitajan töitä lukion jälkeen. Palasin kuitenkin takaisin kotiseudulleni kesän 2006 jälkeen. Sain myyntineuvottelijan paikan vuokratyöfirmasta 2007 ja tein niitä töitä viime syksyyn 2017 saakka. Opiskelin sairaanhoitajaksi 2015-2018 ja sairaanhoitajan sijaisuuksia olen tehnyt Kuusamossa kotisairaanhoidossa ja terveyskeskuksen akuuttiosastolla syksystä 2017 saakka. Unelmani on päästä tekemään joskus katastrofityötä ulkomailla. Akuuttihoitotyö on sydäntä lähellä, joten näkisin itseni myös päivystyspoliklinikalla sairaanhoitajana. 

Yhdistystoiminta on politiikan kautta minulle tärkeää. Olen kuulunut Kuusamon sos.dem. työväenyhdistyksen johtokuntaan vuodesta 2015 ja puheenjohtajana tuosta ajasta toimin vuodet 2016-2017. Olen myös Koillismaasäätiön hallituksen jäsen vuodesta 2016 alkaen.

Kiinnostukseni yhteisten asioiden hoitoon on kehittynyt pikkuhiljaa. Minua pyydettiin ensi kertaa demareiden ehdokkaaksi vuoden 2012 kuntavaaleihin. Lähdin mielelläni, koska koin demareiden arvot lähimpänä sydäntäni. Silloin en tullut valituksi, mutta pääsin vaalikauden loppupuolella perusturvalautakunnan jäseneksi. Seuraavissa vaaleissa olin Kuusamon demareiden ääniharava, jolla heltisi paikka niin valtuustoon kuin kaupunginhallitukseenkin. Vuoden 2015 eduskuntavaaleista sain pontta politiikkaan, olin löytänyt poliittisen kotini. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa sain komean äänimäärän, 1290 ääntä, ollen sillä Oulun piirin neljänneksi eniten ääniä saanut demariehdokas. Tämä vahvisti sitä ajatusta, että meillä on sama suunta.

”Inka on poliitikkona rohkea. Hän uskaltaa kuunnella eri näkökulmia ja silti voi tuoda esiin omia näkemyksiään keskusteluun. Politiikassa asiat eivät ole mustavalkoisia. Inkaa kiinnostaa ymmärtää asioiden muutkin sävyt. Omille arvoilleen uskollinen Inka pystyy toimimaan politiikan arvaamattomalla kentällä vakuuttavasti ja vaikuttavasti.”
– Päivi Käkelä, demarikaupunginvaltuutettu –

Kuusamon seurakunta              kasvatusjohtokunnan varajäsen 2015-
Kuusamon kaupunki                 perusturvalautakunnan jäsen 2016-2017
Kuusamon kaupunki                 kaupunginvaltuuston jäsen 2017-
Kuusamon kaupunki                 kaupunginhallituksen jäsen 2017-