Helmikuussa 2019

Hei!

Viikon aikana on kovasti puhututtanut vanhusten hoito ja hoiva yksityisissä hoitolaitoksissa. Tätä puhetta on riittänyt varmasti joka kolkassa maata, ja sitä on pohdittu myös oman asuinpaikkakunnan näkökulmasta. Moni on myös kysynyt ja epäillyt ääneen, että mahtoiko tämä Esperi -kohu olla viimeinen naula sote-uudistuksen arkkuun. Kuusamossakin suurimman osan vanhusten palveluasumisesta tuottaa yksityinen sektori. Viimeisimpänä ”uudistuksena” mielenterveyspalvelujen asumisyksikkö lakkautettiin, ja osa asukkaista joutui jopa vaihtamaan paikkakuntaa, kun Kuusamossa ei ole sopivia asumisyksiköitä mielenterveysasiakkaille. Mihin unohtui ihminen?

Yksi SDP:n vaalitavoite on: ”Parannetaan vanhuspalveluita kehittämällä uusia toimintamalleja ja henkilöstön osaamista. Vanhuspalveluissa työskentelevien työn helpottaminen ja inhimillisesti kestävä vanhustenhoito edellyttävät sitä, että työtä on tekemässä riittävä määrä henkilöstöä.” Inka seisoo täysin tämän tavoitteen takana, mukaan lukien paljonpuhutut henkilöstömitoitukset.

Eduskuntavaaleihin on aikaa noin kymmenen viikkoa. Sen huomaa erityisesti sosiaalisessa mediassa ja lehtien palstoilla. Puolueet ja ehdokkaat alkavat tuoda esiin tavoitteitaan tai lupauksiaan. Ikävä piirre tässä keskustelussa on se, että toisia haukutaan ja arvostellaan, joskus hyvinkin aggressiivisesti ja rumasti. Meillä on kampanjassamme tavoite tehdä vaalityötä hyvässä hengessä. Muilla puolueilla on omat heille tärkeät arvonsa, joita he tuovat esiin. Ne poikkeavat usein paljonkin meidän demareiden arvoista, mutta me keskitymme omiin arvoihimme ja tavoitteisiimme. Inkalla on sanottavaa moniin eri teemoihin, joista on kärkeen nostettu seuraavat kolme.

  • Inka haluaa olla palkansaajan ääni Hänellä on kokemusta nollatuntisopimuksista ja pätkätyöstä, työn ohessa opiskelusta ja alanvaihdosta. Inkan mielestä kolmikantainen sopiminen työehdoista ja työelämän pelisäännöistä on palautettava. Palkalla on tultava toimeen, ja mikä tärkeintä nykyisessä byrokratian viidakossa, työn vastaanottamisen tulee olla kannattavaa.
  • Inka haluaa taata ihmisille laadukkaat julkiset palvelut, puhutaan sitten sosiaali- ja terveyspalveluista, päivähoidosta tai vaikkapa koulutuksesta. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tulee olla toimivat ja ne pitää olla oikeaan aikaan saatavilla. Inhimillisessä yhteiskunnassa jokaisella sen jäsenellä on luottamusta tulevaan.
  • Inka haluaa uudistaa sosiaaliturvan. Järjestelmää tulee yksinkertaistaa ja selkeyttää. Työnteon muodot ja perheiden tarpeet muuttuvat, siksi myös sosiaaliturvan on muututtava, ja viiveet ja väliinputoamiset toimeentulon saamisessa on korjattava.

Nämä kolme kärkiteemaa eivät poissulje eivätkä vähennä muiden teemojen ja tavoitteiden tärkeyttä. Puolueella on laaja vaaliohjelma, jonka teemat nousevat varmasti keskusteluun eri vaalitilaisuuksissa. Jokaisella äänestäjällä on mahdollisuus myös kysyä itselle tärkeästä asiasta Inkalta suoraan hänen mielipidettään. Toivomme siis aktiivista vuoropuhelua Inkan ja äänestäjien välille eri tilaisuuksissa sekä sosiaalisessa mediassa.

Aurinkoista helmikuuta!

Jaana Tyni
vaalipäällikkö

helmikuussa tulossa mm.

5.2.2019 klo 17.00 alkaen Vaaliaskartelua ja porinaa Kitkantorin Kerholla
14.2.2019 klo 16.00 -17.00 Ystävänpäivä! Inka ja tukiryhmäläisiä Kuusamon marketeilla minikyselyä tekemässä; vastaajille pieni lahja.
20.2.2019 klo 16.00-17.00 (Shell Kuusamo) EU-kahvit Euroopan reunalla: alueiden elinvoimaisuus ja hyvinvointi, keskustelua Inkan ja Miapetra Kumpula-Natrin kanssa

Kommentoi ensimmäisenä

Please check your e-mail for a link to activate your account.